NIM er alltid på jakt etter unge talenter som ønsker å bryne seg på faglig interessante problemstillinger. Nå har du muligheten til å søke praktikantstilling eller skriveplass hos NIM.

Studenttilbud

Foto: Buro Millennial/Pexels.

Praktikantordning

Hos NIM får du arbeide med faglig interessante problemstillinger innenfor menneskerettighetsfeltet sammen med kollegaer med høy kompetanse.

NIM tilbyr to praktikantstillinger med inntil fem ukers varighet: én med ansettelse i august/september 2020 og én med ansettelse i januar/februar 2021. Vi er fleksible med hensyn til oppstartsdato, og du kan søke praktikantstilling på NIMs kontor i Oslo og Kautokeino.

Som praktikant hos NIM får du tildelt en fadder som har ansvar for å følge opp arbeidsoppgaver, utvikling og trivsel på jobb. På grunn av tett oppfølging av praktikantene, har vi som regel ikke mer enn én eller to samtidig.

Hvem ser vi etter?

Du må ha fullført 3. studieår på master i rettsvitenskap, med meget gode resultater. I tillegg må du være fleksibel og trives med et høyt arbeidstempo. Bakgrunn fra – eller interesse for – arbeid med menneskerettigheter vil være en fordel.

Praktisk informasjon

  • Søknadsfrist: 1. april 2020.
  • Søknad med CV og karakterutskrift sendes til info@nhri.no. Merk mailen med «Praktikantplass» i emnefeltet.
  • Arbeidssted: NIMs kontor i Oslo eller Kautokeino. Merk søknaden med hvor du ønsker å arbeide.
  • Vil du snakke med oss? Møt oss på Arbeidslivsdagene ved UiO (15. februar) eller UiT (15. januar).
  • Lønn etter avtale.

Skriveplass for masterstudenter

NIM tilbyr skriveplass og veiledning til aktuelle studenter som planlegger å skrive masteroppgave om menneskerettigheter. Studenter som skriver masteroppgave hos NIM, får utdelt en veileder blant en av våre menneskerettighetseksperter. I tillegg får du tilgang til alt av kontorfasiliteter, inkludert juridiske databaser og bibliotek.

For aktuelle kandidater kan NIM være behjelpelig med innspill til endelig problemstilling. 

NIM tar fortløpende imot søknader fra studenter som skal skrive masteroppgave som er relevant for NIM. Dette gjelder hovedsakelig studenter innenfor rettsvitenskap. Fagområder som for eksempel statsvitenskap, sosialantropologi og sosiologi kan også være aktuelle.

Krav for å bli vurdert

  • Relevant tema/problemstilling for NIMs arbeid.
  • Meget gode resultater fra studiet.

Praktisk informasjon

  • Send epost til info@nhri.no merket «Søknad skriveplass» med informasjon om tema, bakgrunn og foreløpig problemstilling, samt tidspunkt for oppstart/levering (søk gjerne i god tid før oppstart). Legg også ved vitnemål og CV.
  • Arbeidssted: NIMs kontor i Oslo eller Kautokeino. Merk søknaden med hvor du ønsker å ha skriveplass.

Eksempler på tidligere masteroppgaver: