Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 30 treff.

   NIM deltar på FNs klimatoppmøte i Dubai

   NIMs direktør Adele Matheosn Mestad deltar på COP28 bl.a. for å fremme en oppfordring til delegasjonene fra 120 nasjonale menneskerettighetsinstitusjoner, og bidra til gode diskusjoner om klima og menneskerettigheter.

   Bygning i postmodernistisk stil, med mye glass og metal som utgjør tre silyndriske moduler.

   Ny historisk klimahøring i EMD i sak mot bl.a. Norge

   Onsdag 27. september holder storkammeret i Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMD) høring i en klimasak hvor seks portugisiske barn og unge har klaget inn bl.a. Norge for ikke å gjøre nok mot klimaendringene i deres levetid. NIM vil holde innlegg i saken på vegne av 48 menneskerettighetsinstitusjoner i Europa, som tredjepart.

   Europarådets fjerde toppmøte i Reykjavík

   Den 16. og 17. mai avholdt Europarådet sitt fjerde toppmøte på Island. Toppmøtet resulterte i en felles erklæring, der medlemslandene både står samlet mot Russlands krig i Ukraina og i tillegg etablerer klare prioriteringer og retningen for Europarådets videre arbeid.

   Uriktige premisser og gal konklusjon

   Kronikk av Jenny Sandvig, fagdirektør NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 18. april 2023. Menneskerettsdomstolen kan styrke demokratiet i klimaspørsmål og beskytte sårbare individer mot livstruende og irreversibel skade. I en kommentar i DN 10. april spår Kjetil Wiedswang at avgjørelser fra Den europeiske menneskerettsdomstols (EMD) i pågående saker om klima kan få «eksplosiv politisk kraft» […]