Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 49 treff.

   Koranbrenning: Når danskene tisser i buksa, kommer hele Norden til å fryse

   «Hvem har danskene gitt etter for? Er det «følelsene» til muslimer i Danmark, er det blodtørstige sjiamilitser i Irak, eller er det presset fra stadig mer markeringsvillige autoritære muslimske stormakter som gjør at danskene forsøker å kjøpe seg litt ro og fred?»
   Kronikk av Cecilie Hellestveit, spesialrådgiver i NIM. Opprinnelig publisert i Morgenbladet fredag 8. september 2023, og i danske Politiken lørdag 16. september 2023.

   Samling dokumenter, stablet oppå hverandre.

   Regjeringen dropper lovforslag om endringer i offentleglova

   Justisministeren har bekreftet at regjeringen ikke går videre med et lovforslag om at forvaltningen kunne la være å journalføre interne dokumenter. NIM var kritiske til forslaget og mente bl.a. at forslaget ikke var vurdert godt nok.

   Anine Kierulf

   Partiet Sentrums lek med ilden

   «Kommunepolitikere kan heldigvis ikke få påtalemyndigheten til å tilberede valgflesket sitt. Men de kan gjøre mye annen skade.»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 13. september 2023.

   Å stemme i frie og hemmelige valg er en menneskerettighet

   I dag og i løpet av de siste ukene har millioner av nordmenn gått til valgurnene for å stemme på hvem som skal styre kommunene og fylkene våre. Stemmeretten er en sentral menneskerettighet. Her er det du trenger å vite om valg og menneskerettigheter.

   Anine Kierulf

   Blasfemiforbud og offentlig debatt

   «Regjeringens syn på koranbrenning er mer historisk enn rettslig interessant»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 12. august 2023.

   Anine Kierulf

   Brennende spørsmål

   «Koranbrenning er et hett tema i Sverige og Danmark om dagen. Det er også aktuelt her i Norge. Både brenningen og mulige forbud reiser en del spørsmål i kjernen av våre rettsstatlige demokratier. Her er fire av dem:»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Aftenposten 8. august 2023.

   Anine Kierulf

   Gull og grums i håndhilsedebatten

   «Hvis agurktid ennå finnes, kom den ikke forrige uke. Selv om det kunne virke sånn.»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 8. juli 2023.

   Anine Kierulf

   Hecklernes veto

   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 2. juni 2023. På Deichman i Oslo er det premie for å bråke på biblioteket. For noen uker siden hadde forlaget Legatum booket et rom i Deichman i Bjørvika til lansering av boken «Dere skal ikke erstatte oss!» av Renaud Camus. Hvem skal […]

   Europarådets fjerde toppmøte i Reykjavík

   Den 16. og 17. mai avholdt Europarådet sitt fjerde toppmøte på Island. Toppmøtet resulterte i en felles erklæring, der medlemslandene både står samlet mot Russlands krig i Ukraina og i tillegg etablerer klare prioriteringer og retningen for Europarådets videre arbeid.

   Ytringsfrihet på folkebibliotekene

   Folkebibliotekene er en viktig arena for ytringsfrihet. Men hva skal de gjøre når kontroversielle grupper ønsker å bruke bibliotekets lokaler til å fremme det mange vil hevde er farlig og samfunnsskadelig tankegods?