Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 34 treff.
   Stilisert og simplifisert europakart i pride-farger

   Nye funn om skeives situasjon i Europa

   EUs byrå for grunnleggende rettigheter (FRA) har undersøkt skeives situasjon i Europa. Mens det er gjort fremskritt på en del områder, finnes det fremdeles store og økende utfordringer.

   Tallet 50 skrevet med regnbuebånd, på lys blå bakgrunn.

   Skeives rettigheter i Norge gjennom 50 år

   Vern mot hatytringer, likekjønnet ekteskap, og adgang til å endre ens juridiske kjønn. Skeives rettighetsvern har gjennomgått en enorm utvikling de siste 50 årene.

   Adele og Mina.

   La 2024 bli året for et voldsoppgjør

   «Vold mot kvinner fremdeles er en av våre største samfunnsutfordringer. I 2024 har myndighetene en gyllen mulighet til å gjøre noe med det.» Kronikk av Adele Matheson Mestad, direktør, og Mina Haugen, rådgiver. Opprinnelig publisert i Altinget 25. november 2023.

   Verbal krigføring

   «Ord er ikke vold, og kan sjelden straffes. Men de kan likevel gjøre forferdelig vondt.» Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 25. november 2023.

   Anine Kierulf

   Gull og grums i håndhilsedebatten

   «Hvis agurktid ennå finnes, kom den ikke forrige uke. Selv om det kunne virke sånn.»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 8. juli 2023.

   Den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi

   I tillegg til å være Norges grunnlovsdag, er 17. mai også den internasjonale dagen mot homofobi, transfobi og bifobi. Siden i fjor har det vært utvikling på lhbti+-feltet i Norge, og ytterligere utvikling er ventet i løpet av året.