Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 48 treff.
   Anine Kierulf

   Partiet Sentrums lek med ilden

   «Kommunepolitikere kan heldigvis ikke få påtalemyndigheten til å tilberede valgflesket sitt. Men de kan gjøre mye annen skade.»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 13. september 2023.

   Anine Kierulf

   Blasfemiforbud og offentlig debatt

   «Regjeringens syn på koranbrenning er mer historisk enn rettslig interessant»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 12. august 2023.

   Anine Kierulf

   Brennende spørsmål

   «Koranbrenning er et hett tema i Sverige og Danmark om dagen. Det er også aktuelt her i Norge. Både brenningen og mulige forbud reiser en del spørsmål i kjernen av våre rettsstatlige demokratier. Her er fire av dem:»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Aftenposten 8. august 2023.

   Anine Kierulf

   Gull og grums i håndhilsedebatten

   «Hvis agurktid ennå finnes, kom den ikke forrige uke. Selv om det kunne virke sånn.»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 8. juli 2023.

   Anine Kierulf

   Hecklernes veto

   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 2. juni 2023. På Deichman i Oslo er det premie for å bråke på biblioteket. For noen uker siden hadde forlaget Legatum booket et rom i Deichman i Bjørvika til lansering av boken «Dere skal ikke erstatte oss!» av Renaud Camus. Hvem skal […]

   Anine Kierulf

   Demokratiforståelse på skoleeierbenken

   «Skal vi ha frie valg kan ikke skoleeiere fritt velge hvordan skolevalg skal reguleres.» Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 24. april 2023.

   Uriktige premisser og gal konklusjon

   Kronikk av Jenny Sandvig, fagdirektør NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 18. april 2023. Menneskerettsdomstolen kan styrke demokratiet i klimaspørsmål og beskytte sårbare individer mot livstruende og irreversibel skade. I en kommentar i DN 10. april spår Kjetil Wiedswang at avgjørelser fra Den europeiske menneskerettsdomstols (EMD) i pågående saker om klima kan få «eksplosiv politisk kraft» […]

   Anine Kierulf

   Noe koronagreier, bla videre

   «Det er greiest ikke å tenke på kriser. Men å regulere dem uten å ha tenkt på dem er risikosport.» Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM.

   Adele Matheson mestad og Mathilde Wilhelmsen.

   Er noen liv mer verdt enn andre?

   «Hvert år forsøker hundrevis av mennesker å ta sitt eget liv i norske fengsler. Vi gjør ikke nok for å hindre dem i å lykkes.» Kronikk av Adele Matheson Mestad, direktør og Mathilde Wilhelmsen, rådgiver.