Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 61 treff.
   Anine Kierulf

   Blås i domstolene

   «Mot magefett og Durek har domstolene lite å stille opp med.»
   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 20. april 2024.

   Ti år uten klagerett for barn

   «Det er på høy tid at Norge gir barn rett til å klage til FN over brudd på sine rettigheter.» Kronikk av Kirsten Kolstad Kvalø, seniorrådgiver i NIM. Opprinnelig publisert i Dagsavisen 14. april 2024.

   Pernille Borud og Mina Haugen

   Kvinnedag og partnerdrap: Norge må følge opp FN-krav

   «For dårlige risikovurderinger kan få alvorlige konsekvenser for kvinners liv. I tillegg innebærer det en risiko for menneskerettsbrudd.» Kronikk av Mina Haugen og Pernille Borud, rådgivere i NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 8. mars 2024.

   Anine Kierulf

   Tillit mellom dadler og slegger

   «Stortingets kontrollkomite har i lengre tid grublet på hvordan den kan rehabilitere våre inhabile politikere.» Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 9. mars 2023.

   Kommunene er menneskerettighetenes førstelinje

   Kronikk av direktør i NIM Adele Matheson Mestad,og rådgiver Eivind Digranes. Opprinnelig publisert i Kommunal rapport 21. desember 2023. Uten kommunene klarer vi ikke å innfri menneskerettighetene. Da må vi gi dem gode menneskerettighetsbriller – og kunnskap. Visste du at kommunene er avgjørende for at Norge skal ivareta menneskerettighetene? Det er kanskje ikke så ofte vi […]

   Anine Kierulf

   Akademisk beredskap

   «Julestria var i år ispedd akademisk ytringsfrihet på begge sider av Atlanteren.» Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 29. desember 2023.

   Adele og Mina.

   La 2024 bli året for et voldsoppgjør

   «Vold mot kvinner fremdeles er en av våre største samfunnsutfordringer. I 2024 har myndighetene en gyllen mulighet til å gjøre noe med det.» Kronikk av Adele Matheson Mestad, direktør, og Mina Haugen, rådgiver. Opprinnelig publisert i Altinget 25. november 2023.

   Verbal krigføring

   «Ord er ikke vold, og kan sjelden straffes. Men de kan likevel gjøre forferdelig vondt.» Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 25. november 2023.

   Johan Strömgren, regionkontorleder NIM og Anders Einar Broderstad, rådgiver NIM.

   Flere samiske språkforvaltningskommuner er nødvendig

   Kronikk av Johan Strömgren, regionkontorleder NIM, og Anders Einar Broderstad, rådgiver NIM. «Fra 1. januar 2024, blir det mye enklere for kommuner å innlemme seg i forvaltningsområdet for samiske språk. Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) håper flere kommuner ønsker å benytte seg av denne muligheten.»

   Sannhetssøken og selvkritikk

   Kronikk av Anine Kierulf, førsteamanuensis UIO, spesialrådgiver NIM. Opprinnelig publisert i Dagens Næringsliv 21. oktober 2023. Selv når vi tror vi har rett, viser det seg ofte at vi tar feil. Krigens første offer er sannheten. Vi hørte det da Russland angrep Ukraina i fjor. Vi blir minnet om det nå, når vi nås av […]