Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 37 treff.

   Kommunene er menneskerettighetenes førstelinje

   Kronikk av direktør i NIM Adele Matheson Mestad,og rådgiver Eivind Digranes. Opprinnelig publisert i Kommunal rapport 21. desember 2023. Uten kommunene klarer vi ikke å innfri menneskerettighetene. Da må vi gi dem gode menneskerettighetsbriller – og kunnskap. Visste du at kommunene er avgjørende for at Norge skal ivareta menneskerettighetene? Det er kanskje ikke så ofte vi […]

   Å stemme i frie og hemmelige valg er en menneskerettighet

   I dag og i løpet av de siste ukene har millioner av nordmenn gått til valgurnene for å stemme på hvem som skal styre kommunene og fylkene våre. Stemmeretten er en sentral menneskerettighet. Her er det du trenger å vite om valg og menneskerettigheter.

   Holdninger til samer og nasjonale minoriteter i Norge

   I denne rapporten presenterer NIM funn fra en omfattende spørreundersøkelse om befolkningens holdninger til samer og nasjonale minoriteter, og etterlyser tiltak for å forebygge og bekjempe hatprat mot, samt et betydelig kunnskapsløft om de samme gruppene.

   NIM-R-2022-006
   Kommuner og menneskerettigheter oppdatert (med KS' podkast "Der livet leves".

   Oppdatert utgave av kommunerapporten

   NIM har oppdatert rapporten «Kommuner og menneskerettigheter». I den anledning deltok direktør Adele Matheson Mestad i KS’ podkast «Der livet leves». NIM har også satt sammen en egen samleside med relevant menneskerettslig informasjon for kommuner.

   Ytringsfrihet for kommunalt ansatte

   Denne veilederen er innføring i ytringsfrihet for kommunalt ansatte. Veilederen tar for seg grunnleggende informasjon om ytringsfrihet, hva lojalitetsplikten er og dens begrensninger, med eksempler.

   NIM-V-2022-001
   Ryggen til perosn med hatt i solnedgang.

   Bachtalo djes sale rom! Gratulerer med dagen, rom!

   I dag feirer vi Den internasjonale romdagen og denne folkegruppens kultur, språk og tradisjoner. Rom er en av Norges fem nasjonale minoriteter og har derfor et særskilt vern etter menneskerettighetene, som blant annet beskytter mot diskriminering og verner kulturelle og språklige rettigheter.