Publikasjoner

Avgrens utvalget

Publikasjoner
Publikasjoner
Mottakere
Mottakere
   Tema
   Tema
   Velg tidsperiode
   Velg tidsperiode

   Søk etter publikasjonsnummer

   Les mer om nummereringssystemet her.

   Viser 1–10 av 12 treff.

   Nytt undervisningsopplegg om samer og nasjonale minoriteter

   Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport til Stortinget i dag påpeker at den generelle befolkningen har behov for mer kunnskap om samer, kvener/norskfinner og skogfinner. NIM har utviklet et nytt undervisningsopplegg om samer og nasjonale minoriteter i Norge nettopp til dette formålet.

   Holdninger til samer og nasjonale minoriteter i Norge

   I denne rapporten presenterer NIM funn fra en omfattende spørreundersøkelse om befolkningens holdninger til samer og nasjonale minoriteter, og etterlyser tiltak for å forebygge og bekjempe hatprat mot, samt et betydelig kunnskapsløft om de samme gruppene.

   NIM-R-2022-006
   Ryggen til perosn med hatt i solnedgang.

   Bachtalo djes sale rom! Gratulerer med dagen, rom!

   I dag feirer vi Den internasjonale romdagen og denne folkegruppens kultur, språk og tradisjoner. Rom er en av Norges fem nasjonale minoriteter og har derfor et særskilt vern etter menneskerettighetene, som blant annet beskytter mot diskriminering og verner kulturelle og språklige rettigheter.

   Panelet i MR i hagen som sitter på hevr sin stol med minimum 2 meters avstand.

   MR i hagen #12 – Diskriminering, hat og fordommer mot norske og tilreisende romer i Norge 

   I denne episoden, som er laget i samarbeid med Kirkens Bymisjon, tar vi for oss diskriminering, hat og fordommer mot norske og tilreisende romer i Norge. Folkegruppen romer er den største etniske minoriteten i Europa og en gruppe som opplever svært mye diskriminering og hets. I tillegg til NIMs direktør Adele Matheson Mestad, består dagens panel av Marit Nybø fra Kirkens Bymisjon, Maria Rosvoll fra HL-senteret og Claudia Josef som er norsk rom.